Een scooter is vaak geen goedkope aankoop en je wil er dan ook het liefst zo lang mogelijk plezier van hebben. Gelukkig zijn er manieren waarop je de levensduur van je scooter zo veel mogelijk kunt verlengen. Denk bijvoorbeeld aan periodiek onderhoud en de juiste scooterverzekering. Lees in dit artikel 5 tips voor het onderhouden van je scooter zodat je er nog lang plezier van hebt. 

  1. Controleer regelmatig de onderdelen 

Het regelmatig controleren van je onderdelen kan je een hoop ellende op de weg besparen. Je voorkomt namelijk onveilige situaties op de weg. Om je scooter echt in optimale conditie te houden kun je het beste voor aanvang van iedere rit even je remmen, banden, claxon en verlichting checken. Als er iets kapot is, ben je er snel bij en voorkom je dat het probleem erger wordt. Zorg er ook voor dat je niet direct wegrijdt zodra je de scooter start. Laat de motor eerst enkele seconden draaien.  

  1. Plan periodieke onderhoudsbeurten 

Zoals ook een auto periodieke onderhoudsbeurten ondergaat is het ook verstandig om deze voor je scooter in te plannen. Een vakkundige onderhoudsbeurt zorgt er namelijk voor dat je scooter weer helemaal opgelapt wordt en je weer veilig de weg op kunt. Daarnaast worden problemen met bijvoorbeeld de motor of de remmen al in een vroeg stadium ontdekt waardoor verdere schade voorkomen wordt.

  1. Sluit de juiste scooterverzekering af 

Het kan gebeuren dat je per ongeluk toch schade rijdt met je scooter. Dit is natuurlijk erg vervelend, helemaal als je niet volledig gedekt bent en zelf voor een groot deel van de kosten opdraait. Je bent wettelijk verplicht om een WA brommerverzekering af te sluiten maar hiermee ben je enkel verzekerd voor de schade die je veroorzaakt aan of bij anderen. Schade aan je eigen scooter moet je zelf betalen. Wil je dit risico niet lopen? Kies dan voor een allrisk scooterverzekering. Een scooterverzekering vergelijken is ook aan te raden. Hiermee kies je namelijk precies de dekking die bij jouw situatie past. 

  1. Maak je scooter regelmatig schoon 

Onderschat het belang van het schoonmaken van je scooter zeker niet. Vuil zoals modder of zand kan ervoor zorgen dat je scooter sneller onderhoud nodig heeft. De remmen kunnen bijvoorbeeld aan gaan lopen wanneer zich te veel vuil ophoopt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon prettig om op een schone scooter te rijden.  

  1. Controleer zelf het oliepeil 

Bij sommige scooters is het heel belangrijk dat je eens in de maand het oliepeil controleert. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het motorblok stuk gaat. Bij 4-takt scooters is dit nodig. Bij dit type scooter moet de olie met enige regelmaat vervangen worden om de scooter veilig en in optimale staat te houden. 

Met deze tips het je zo lang mogelijk plezier van je scooter

Ben je in het bezit van een scooter of ben je van plan er één aan te schaffen? Verdiep je dan ok in het periodieke onderhoud van je voertuig. Dit zorgt er namelijk voor dat je problemen tijdig herkent en altijd veilig de weg op gaat.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *