Negenhonderd vmbo-leerlingen uit het Land van Cuijk betraden op 17 mei de rode loper in Inspyrium in Cuijk en werden met applaus onthaald op het beroepenfeest van On Stage. Het was de 100e editie van On Stage en Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, sprak zijn waardering uit naar alle betrokkenen.

Ruim 200 beroepsbeoefenaars gingen in gesprek met de vmbo’ers van Metameer, Merletcollege en Elzendaalcollege die meer te weten wilden komen over hun beroep. Een groot aanbod, veel belangstelling en vraag naar stageplekken. Metameerleerling Sem Gelden wist twee visitekaartjes te bemachtigen van zijn beroepen van zijn voorkeur. “Goed opletten, de ander in de ogen kijken, betrokken zijn bij het gesprek. Ik kon wel een gat in de lucht springen toen ik de visitekaartjes kreeg van de interieurontwerper en projectengineer. Ik wil later architect worden.” Ook de deelnemers die nog niet zo goed weten wat ze willen worden of geen ‘match’ hadden met hun beroep van hun voorkeur, zijn een ervaring rijker. Mitch Heynert wilde eigenlijk naar een militair. Maar daar was veel belangstelling voor. “Ik ga meekijken met een supermarktmedewerker van de Plus en bij een autoverkoper.”

Op 6 juni mogen de leerlingen kijken wat het werk in de praktijk inhoudt.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *