Maandag 13 mei presenteert Team BIG Challenge Media voor het goede doel de theatervoorstelling van Lucas De Man ‘Wij, Varkenland’ in MFC Oelbroeck in Sint Anthonis. De volledige opbrengst van deze voorstelling gaat naar KWF Kankerbestrijding.

De voorstelling ‘Wij, Varkenland’ is een solovoorstelling van theatermaker, Lucas De Man. Over dromen. Identiteit. En varkens. Het verhaal gaat over Stijn, een jongeman die na twaalf jaar rondtrekken in de wereld terugkeert naar zijn geboortestreek. Zijn ouders waren varkensboeren, zijn broer heeft de boerderij overgenomen. Om de voorstelling te kunnen schrijven, ging De Man een maand lang op stage bij verschillende varkenshouders en interviewde hij vele mensen uit de sector. Hij gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. ‘Wij, Varkenland’ is daarmee een bijzondere en unieke voorstelling voor een breed publiek, voor boeren én burgers.

Lucas De Man is naast theatermaker ook presentator en regisseur. Hij is bekend van het Zuidelijk Toneel en presentator van het AVROTROS-programma Kunstuur op de NPO. Bijzonder aan De Man is dat hij van het theater – een anonieme consumptiemarktplaats – een plek van verwondering, verbinding en ‘ont-moeting’ – een ‘moment van niet moeten’ – weet te maken.

Speciaal voor Team BIG Challenge Media brengt Lucas De Man de voorstelling op maandag 13 mei op de planken in Sint Anthonis. Team BIG Challenge Media neemt op 6 juni met acht fietsers en hardlopers deel aan Alpe d’HuZes in Frankrijk. Uiteraard wil het team met zoveel mogelijk sponsorgeld de berg op. Met ‘Wij, Varkenland’ organiseren zij niet alleen een bijzondere avond, maar leveren zij ook een belangrijke bijdrage aan verder onderzoek naar de bestrijding van kanker, zodat in de toekomst niemand meer sterft aan deze vreselijke ziekte.

Entreetickets voor ‘Wij, Varkenland’ zijn verkrijgbaar via www.varkens.nl/wijvarkenland en kosten 20 euro (exclusief servicekosten). De voorstelling vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis. De zaal gaat om 20.00 uur open, de voorstelling begint om 20.30 uur. Na de voorstelling is er een interactiemoment tussen het publiek en Lucas De Man. Vervolgens kan onder het genot van een drankje nog gezellig worden nagepraat.

Ook de opbrengsten van de consumpties van deze avond gaan naar het KWF.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *